Libor
Capalini
narozen
30. 01. 1973, Hořovice
disciplína
soutěž jednotlivců
karierní status
aktivní sportovec
medaile z olympijských her
Počet bronzových medailí
1

profil sportovce

Bronzový olympijský medailista a mistr Evropy v moderním pětiboji. Ze světových šampionátů má vedle individuálního stříbra a bronzu řadu dalších cenných kovů ze soutěží družstev.

O tři starty pod pěti kruhy Libor Capalini smolně přišel, vše si vynahradil v Aténách, kam se probojoval na poslední chvíli. Po průměrné střelbě mu příliš nevyšel šerm, díky druhému nejlepšímu plaveckému času a zvládnutému parkuru se posunul na páté místo. V závěrečném běhu potvrdil své kvality a po zlepšení o dvě příčky navázal na 28 let starý úspěch čs. pětibojařů, kteří z Montrealu přivezli stříbro a bronz. Na OH 1996 v Atlantě na něj po přerozdělení míst zbyla role náhradníka, do Sydney a do Pekingu ho nepustilo zranění.

Rodák z Rokycan do sedmnácti let závodně plaval, poté přes triatlon přešel k modernímu pětiboji. Na mistrovství Evropy 1995 se podílel na třetím místu družstva, o tři roky později v Uppsale byl bronzový i mezi jednotlivci. Z MS 1999 v Budapešti přivezl stříbro, v roce 2004 skončil v Moskvě třetí a mezitím se v Ústí nad Labem stal mistrem Evropy. Po ukončení závodní kariéry v roce 2010 se sedminásobný nejlepší tuzemský pětibojař roku začal se věnovat funkcionářské práci. V současnosti je členem výkonného výboru svazu moderního pětiboje.

výsledky sportovce

Atény 2004 Moderní pětiboj
soutěž jednotlivců
3.
Hry sport disciplína umístění
Atény 2004
Moderní pětiboj
soutěž jednotlivců
3