Olympionici i jejich trenéři zjišťovali, jak odemknout svůj potenciál

Podpora olympijské přípravy
1 Minuta čtení

Dva dny, dva zaplněné sály – další trenéři i sportovci absolvovali semináře projektu TOP Team s mentálním koučem Janem Mühlfeitem. Přednášky i s nimi spojené osobnostní testy absolvovali například atletka Eva Vrabcová Nývltová, veslařky Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová, šermíř Alexander Choupenitch, bobisté Dominik Dvořák a Jakub Nosek, skeletonistka Anna Fernstädtová, běžkyně na lyžích Petra Nováková, kajakář Jakub Zavřel a řada dalších sportovců. Mezi trenéry nechyběl například Marek Jelínek, kouč olympijské medailistky Evy Samkové, trenéři jednotlivých sportovců nebo zástupci rezortních sportovních center.

„Z přednášky jsem si odnesl pár poznatků, jež se podle mě budou hodit do sportu, který dělám. Jako například soustředit se na rozvoj svých silných dovedností nebo se snažit hodit do režimu přítomnosti ve chvíli, kdy začnu před startem přemýšlet nad tím, co bylo nebo co by mohlo být. A celkově je ohromně pozitivní to, že se tímto způsobem sděluje sportovcům, že by se také měli rozvíjet po psychické stránce,“ řekl bobista Dominik Dvořák.

Během semináře projektu TOP Team se sportovci i trenéři dozvěděli informace o tom, jak se dostat do zóny „flow“, ve které podávají nejlepší výkon. Díky testům se zase zjistili, jaké jsou jejich silné stránky a jak spolu mohou lépe komunikovat.

líbil se ti článek?