Pro kajakáře Dostála chystají v Japonsku na tréninkový kemp prodlouženou postel

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Podruhé se letos na podzim vydá výprava českých rychlostních kanoistů na tréninkový kemp v japonské prefektuře Kóči, kde bude v červenci 2020 probíhat také závěrečná příprava před olympijskými hrami v Tokiu. Tréninkové podmínky i místní vřelost vyzkouší letos také kajakář Josef Dostál, pro kterého už japonští organizátoři chystají prodlouženou postel.

„Japonci jsou opravdu velmi ochotní. Momentálně například dokončují stavbu nové budovy přímo u tréninkového jezera, kde budeme mít pro tréninkový kemp před olympijskými hrami rezervované tři pokoje, takže sportovci by měli mít v závěrečné přípravě ten nejlepší možný servis bez nutnosti dojíždění,“ vysvětluje reprezentační trenér kanoistů Pavel Hottmar.

Přípravné kempy v Kóči probíhají na základě memoranda Českého olympijského výboru s místní prefekturou a jsou součástí projektu TOP Team. Japonci zde postupně vylepšují sportoviště, na jezeře s mírně slanou vodou je možné trénovat v drahách, sportovci mají k dispozici odpočívárnu.

Kvůli bližší spolupráci dorazili měsíc před listopadovým kempem do Prahy také zástupci města Susaki, kde se konají kanoistická soustředění, a to včetně jeho starosty, pana Kousaku Kusunose. Zavítali na Český olympijský výbor, na loděnici Dukly se setkali například s kajakářem Radkem Šloufem, který se také chystá na listopadové soustředění.

„Cílem přípravy také je před olympijskými hrami co nejvíce otestovat aklimatizační proces, který je v daném časovém pásmu náročný. Tomu věnujeme v projektu Top Team velkou pozornost,“ dodává Martin Doktor, sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

Na listopadové soustředění se chystá jedenáct rychlostních kanoistů včetně kajakáře Josefa Dostála a jeho tréninkového parťáka Pavla Davídka, kanoisty Martina Fuksy i jeho mladšího bratra Petra, chybět nebude loňský mistr Evropy na kajakářské pětistovce Jakub Zavřel, příležitost dostanou mladí závodníci, sparingpartneři Vilém Kukačka, Jakub Stejskal, Daniel Kořínek, a také kajakářky Štěpánka SobíškováBarbora Galádová.

líbil se ti článek?