Šestý ročník Sympozia sportovní medicíny se bude zabývat výživou, aklimatizací i tréninkovými metodami

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Pošesté se lékaři, fyzioterapeuté, trenéři a další odborníci sejdou na Sympoziu sportovní medicíny a dalších věd ve vrcholovém sportu, které tentokrát proběhne od 22. do 24. března opět v multifunkčním centru v Dříteči.

„Sympozium je tradičně multidisciplinární, ostatně i na olympijských hrách řešíme témata od antidopingu, přes traumatologii až například po sportovní ortopedii,“ říká Jiří Neumann, šéflékař Českého olympijského týmu a jeden z organizátorů sympozia, který bude přednášet o zdravotním zabezpečení českých olympioniků při nedávných zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Komplexním zabezpečením sportovců se budou zabývat přednášky z několika oblastí, které v rámci lékařského a vědeckého servisu řeší díky předním českým odborníkům projekt Top Team. Půjde například o vliv světla na sportovní výkon, aklimatizaci, preventivní diagnostiku pohybového aparátu, nové technologie pro urychlení regenerace nebo úlohu bílkovin ve sportovní výživě.

„Jedním ze zásadních témat sympozia je využití hypoxického tréninku. Budeme se zabývat tím, jestli to je mýtus, nebo není, a jestli tento trénink má opodstatnění,“ uvedl Jaroslav Větvička, který má na starosti odborný program sympozia.

Vše o letošním sympoziu, které se koná pod záštitou Českého olympijského výboru, najdete ZDE. „Účastníci se setkají s odborníky z různých pracovišť, která se péči o reprezentanty věnují. Nejde jen o medicínská pracoviště, ale také o vysokoškolská odborná pracoviště. Lékaři získají informace nejen ze své oblasti, jde o výměnu zkušeností,“ dodal Větvička.

líbil se ti článek?