Ledecká osedlala vesmírný kluzák a kraluje Světovému poháru. V čem je její prkno jiné?

Rozhovory
Rozhovory
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ani ve druhém obřím slalomu v sezoně Světového poháru nenašla přemožitelku. Den po triumfu v Carezze byla snowboardistka Ester Ledecká nejlepší i v dalším italském středisku Cortině d'Ampezzo. Vyzdvihla ale hlavně servismana Petra Kouřila za skvěle připravené prkno. „Bez Olsena a jeho zlatých ručiček bych byla fakt v háji,“ usmívá se.

Dvaadvacetiletá česká olympijská naděje, která kombinuje snowboard s lyžemi, měla přitom na přesun z lyží na prkno pouhé tři dny.

Co vězí za jejím raketovým vstupem do olympijské sezony? Možná také to, že kvůli „chlapskému“ prknu musí být silnější a v lepší kondici. „Je vyšší a proto i tvrdší. Celkově to chce větší sílu, aby se s ním dalo zatáčet. A mám pocit, že jede trochu rychleji. Na můj styl jízdy mi to pasuje,“ vysvětluje.

Já na bráchu, brácha na mě

Své možná dělá i vesmírný design, který ji navrhl bratr Jonáš. „Je navázaný na kombinézu,“ líčí Ledecká. „Před sezonou jsem se ptala chlapíka, který mi dělá prkna, jestli bych mohla mít svůj vlastní design, protože všichni ostatní mají toho býčka Red Bull a já ho nesmím mít kvůli jinému sponzorovi.“

Domluvili se a pak už to byla jasná volba. „Řekla jsem Jonášovi a on udělal tohle krásné prkno. Jsem z něj nadšená. Konečně je to takové celistvé i s oblekem,“ uvažuje. „Je to vesmírné prkno, takový kluzák.“

V čele pořadí Světového poháru má mladá Češka téměř dvojnásobný bodový zisk oproti druhé v pořadí. Doklouže se prozatím suverénní Ledecká na svém kluzáku až k olympijské medaili?

Foto: Facebook Ester Ledecká
Autor: Markéta Kosová

líbil se ti článek?